FOODTOPIA

Over voedselinnovaties in Nederland

FOODTOPIA trakteert de bezoeker op een bloemlezing over voedselinnovaties in Nederland vanaf 1900, van margarine tot de kweekburger. Weinig onderwerpen roepen heftiger emoties op dan ons dagelijks voedsel. Iedereen heeft een mening over wat goed en slecht is, de maatschappelijke onzekerheid omtrent eten is groot. Tegelijk heeft de voedingswetenschap enorme vooruitgang geboekt. Inspirerende en uitdagende vergezichten te over.

Louise O. Fresco

Gastconservator bij deze tentoonstelling is topwetenschapper en voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research centre Louise O. Fresco. Zij selecteert als voedselexpert tien belofterijke innovaties die de mondiale voedselcrisis moeten bezweren. 

Honger naar meer?

Bij deze tentoonstelling komt een uitgebreid randprogramma. Onder meer:

Houd de website in de gaten voor aanvullingen. 

Verleden, heden en toekomst 

Het besef van de mondiale voedselcrisis is niet alleen van deze tijd. Idealen, zorgen over en innovatieve oplossingen voor de voedselproblematiek in de wereld bestaan al langer. Enkele voorbeelden uit het verleden zijn de mutatietheorie van Hugo de Vries  rond 1900 en de ontwikkeling van margarine vanaf de jaren ‘30.  De kweekburger, die onlangs de collectie van Museum Boerhaave verrijkte, is een voorbeeld van een recente innovatie. 

Museum Boerhaave

Museum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de geschiedenis van de natuurwetenschappen en de geneeskunde. De collecties behoren tot de wereldtop en weerspiegelen vijf eeuwen wetenschapsgeschiedenis in Nederland. Voor de tentoonstelling FOODTOPIA en het randprogramma werkt Museum Boerhaave samen met Wageningen University & Research Centre, Stichting Biowetenschappen en Maatschappij en Studium Generale en Zorg en Zekerheid.

FOODTOPIA is te zien tot en met zondag 3 januari 2016.

Feestelijke opening van FOODTOPIA

The Science of Seeds

The Science of Seeds

een prachtige fototentoonstelling

Louise O. Fresco

Louise O. Fresco

Foto Wageningen UR / Marjet van Veelen

Lezingen voor volwassenen

Houd de website in de gaten voor aanvullingen.

MuseumJeugdUniversiteit

Kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit

Workshops

Houd de website in de gaten voor aanvullingen.

De Kweekburger

De Kweekburger