Spelen met Wiskunde - 1 & 2 havo/vwo

Spelen met Wiskunde als museumles bij u op school - Boek nu! Tot en met 23 februari 2018 komen onze museumdocenten naar uw school.

Omschrijving van het programma

Spelen met wiskunde is een uitgelezen smaakmaker voor een vak waar soms toch nog wel wat huiver voor bestaat. Door interactief bezig te zijn met verschillende vormen van wiskunde gaan leerlingen op speelse wijze de uitdaging met wiskunde aan. 

In groepjes worden vier opdrachten gemaakt. Met een tekenaap wordt een anamorfose (een vervormd beeld) vergroot en ontcijferd. Werken met verschilpiramides laat zien dat wanneer één leerling een fout maakt, iedereen er last van heeft. Met de rekenstokjes van Napier (rekentafels) wordt gezamenlijk een kruiscijferraadsel opgelost. In de laatste opdracht wordt het ruimtelijk inzicht op de proef gesteld en bouwen de leerlingen vormen vanaf een foto na. Wiskunde was nog nooit zo leuk!

Spelen met Wiskunde

Zo werkt de les

 • Het programma duurt 100 minuten.
 • De les kan voor meerdere groepen achter elkaar op 1 dag gegeven worden. Bij herhaling van lessen graag pauze van 30 min. inplannen.
 • Min. 22 en max. 33 leerlingen kunnen in 1 klas deelnemen aan een les. Drie klassen kunnen tegelijkertijd dezelfde les volgen (max 99 leerlingen). Hetzelfde geldt voor de les Wiskunde A, B of C voor 3 havo/vwo. 
 • De museumdocent verzorgt de les, de leerkracht blijft aanwezig, assisteert en houdt overzicht in de klas.

Wat is er nodig?

 • Er is een digibord met een usb-ingang of een beamer in de klas nodig.
 • Het leslokaal wordt door de leerkracht voorbereid in 11 rijen van 3 tafels.
 • De klas wordt ingedeeld in teams van 2-3 leerlingen.
 • Het materiaal wordt gebracht en opgehaald. Voor het in- en uitladen is een goed bereikbare parkeerplek met minimaal 6 meter ruimte nodig.

Boeken & Kosten

 • De les kan achter elkaar herhaald worden of worden gecombineerd met Wiskunde A, B of C. Er komen dan meerdere museumdocenten naar uw school.
 • De les wordt gegeven vanaf 9.30 uur.
 • De school maakt het programma van de dag, passend bij uw les- en pauzeopbouw.
 • Deelnamekosten € 5,50 per leerling. Bij boeking van meerdere lessen op dezelfde dag en dezelfde locatie geldt vanaf 34 leerlingen een korting van 2 euro per leerling.
 • Reiskosten en reistijd van de museumdocent zijn inbegrepen binnen een straal van 50 km reisafstand vanuit Museum Boerhaave in Leiden. Voor scholen buiten deze afstand wordt een kilometertoeslag en reistijd berekend per museumdocent die meegaat.

Facturatie & annuleren van de les

Uiterlijk 7 dagen voor de boekingsdatum het definitieve aantal leerlingen per klas doorgeven. Facturatie zal op basis van deze gegevens achteraf plaatsvinden. Is het aantal leerlingen meer dan het opgegeven definitieve aantal leerlingen dan zullen de extra kosten hiervoor in rekening worden gebracht. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 14 dagen voor de boekingsdatum. Daarna zal een bedrag van €250 in rekening worden gebracht. Bij annuleren korter dan een week voor de boekingsdatum of op de dag zelf wordt het volledige offertebedrag in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat bij een reservering voor meerdere lesdagen er voor iedere geboekte dag geannuleerd wordt.

Boek nu via 071 – 7519 962 of reservering@museumboerhaave.nl

reserveren?

Neem contact op met

Museum Boerhaave in de Klas

Alles op een rijtje! Download hier de factsheet

Opdracht met de tekenaap

Opdracht met verschilpiramides

Opdracht met de rekenstokjes van Napier

In de laatste opdracht wordt het ruimtelijk inzicht op de proef gesteld