Wiskunde A, B of C? - 3 havo/vwo

Wiskunde A, B of C als museumles bij u op school - Boek nu! Tot en met 23 februari 2018 komen onze museumdocenten naar uw school.

Wiskunde A, B of C? Welk profiel past bij jou?

Wiskunde A, B of C is de topper bij het boeken van onderwijsprogramma’s voor het voortgezet onderwijs! De les is een uitgelezen hulpmiddel voor leerlingen in 3 havo/vwo bij hun profielkeuze voor de richting wiskunde A, B of C in de bovenbouw.

In teamverband worden er 11 speelse opdrachten gemaakt waarin logica, ruimtelijk inzicht, kansberekening en andere aspecten van wiskunde een rol spelen. De stokjes van Napier worden gebruikt, anamorfosen worden ontleed, de Möbiusring onderzocht, een ruimtefiguur gemaakt en er is een pinguïn zoek. Na afloop hebben de leerlingen een beter beeld welk type opdrachten, en dus welk type wiskunde, hen makkelijk afgaat, wat ze moeilijk vinden en wat hen interesseert.

Wiskunde A, B of C?

Zo werkt de les

• Het programma duurt 100 minuten.
  • De les kan voor meerdere groepen achter elkaar op 1 dag gegeven worden of worden gecombineerd met Spelen met Wiskunde. Er komen dan meerdere museumdocenten naar uw school. Bij herhaling van lessen graag pauze van 30 min. inplannen.
  • Min. 22 en max. 33 leerlingen kunnen in 1 klas deelnemen aan een les. Drie klassen kunnen tegelijkertijd dezelfde les volgen (max 99 leerlingen). Hetzelfde geldt voor de les Spelen met Wiskunde voor 1-2 havo/vwo.
  • Degene die de boeking maakt is de contactpersoon voor en tijdens de les. Wanneer dit verandert graag de juiste naam tijdig doorgeven.
  • De museumdocent verzorgt de les, de leerkracht blijft aanwezig, assisteert en houdt overzicht in de klas.

Wat is er nodig?

• Er is een digibord met een usb-ingang of een beamer in de klas nodig.
  • Liefst 1 klas in 1 lokaal.
  • Het leslokaal wordt door de leerkracht voorbereid in 11 rijen van 3 tafels.
  • De klas wordt ingedeeld in teams van 2-3 leerlingen.
  • Het materiaal wordt gebracht en opgehaald. Voor het in- en uitladen is een goed bereikbare parkeerplek met minimaal 6 meter ruimte nodig.

Boeken & Kosten

• De les wordt gegeven vanaf 9.30 uur.
  • De school maakt het programma van de dag, passend bij uw les- en pauzeopbouw.
  • Deelnamekosten € 5,50 per leerling. Bij boeking van meerdere lessen op dezelfde dag en dezelfde locatie geldt vanaf 34 leerlingen een korting van 2 euro per leerling.
  • Reiskosten en reistijd van de museumdocent zijn inbegrepen binnen een straal van 50 km reisafstand vanuit Museum Boerhaave in Leiden. Voor scholen buiten deze afstand wordt een kilometertoeslag en reistijd berekend per museumdocent die meegaat.

Facturatie & annuleren van de les

Uiterlijk 7 dagen voor de boekingsdatum het definitieve aantal leerlingen per klas doorgeven. Facturatie zal op basis van deze gegevens achteraf plaatsvinden. Is het aantal leerlingen meer dan het opgegeven definitieve aantal leerlingen dan zullen extra kosten hiervoor in rekening worden gebracht. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 14 dagen voor de boekingsdatum. Daarna zal een bedrag van €250 in rekening worden gebracht. Bij annuleren korter dan een week voor de boekingsdatum of op de dag zelf wordt het volledige offertebedrag in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat bij een reservering voor meerdere lesdagen er voor iedere geboekte dag geannuleerd wordt.

Boek nu via 071 – 7519 962 of reservering@museumboerhaave.nl

Reserveren?

Neem contact op met

Museum Boerhaave in de Klas