Museum Boerhaave in de klas!

Het museum wordt verbouwd en heringericht maar het onderwijsprogramma gaat gewoon door. Tot en met 23 februari 2018 komen de museumdocenten naar u toe met alles wat ze nodig hebben aan materiaal en middelen.

Boeken voor een gratis les binnen de Cultuurlijnen van de Cultuureducatiegroep Leiden gaat gewoon door zoals normaal. Reserveren voor een les bij u in de klas is mogelijk via het boekingssysteem van de Cultuureducatiegroep.

Ons programma bij u op school

Het contact met het onderwijs willen we in het komende schooljaar graag behouden. De meest populaire en succesvolle lessen zijn daarom aangepast om in de klas gegeven te kunnen worden.

U kunt hetzelfde programma 2x achterelkaar plannen en combineren met een andere les voor een andere groep (bijvoorbeeld Waterwolf groep 4/5 met Gezondheid en Ziekte groep 7/8). Er komen dan meerdere museumdocenten naar uw school toe. Dat is zowel voor u, als voor ons het meest efficiënt. Denkt u hierin alvast met ons mee bij het plannen van de dag?

Kijk voor praktische informatie over programmaduur, kosten, wanneer te boeken en hoe te reserveren bij de verschillende programma’s. 
Boek nu via reservering@museumboerhaave.nl of bel 071 - 7519 962.

Tot en met 23 februari 2018

  • zijn er geen extra kosten voor vervoer van uw leerlingen (de bus!).
  • is er geen begeleiding van extra leerkrachten of (groot)ouders nodig.
  • hoeft u geen ingewikkelde planningen te maken voor een dag buiten de school.
  • hoeft u niet bang te zijn iemand vergeten bij de terugreis.
  • gaat het lesprogramma die dag, na de museumles, gewoon verder.
  • kunt u een les precies in een themaweek of voorafgaand aan de profielkeuze plannen.

Museum Boerhaave volgt de principes van het onderzoekend en ontdekkend leren en neemt uw leerlingen mee naar de wereld van de wetenschapswijsheid.
Bij de ontwikkeling van de lessen is speciaal gelet op invulling van specifieke kerndoelen. De programma’s sluiten aan bij rekenen, geschiedenis, natuur en milieu, wereldoriëntatie en taal.