Antibiotica Brigade krijgt bezoek van minister Bussemaker

Twee leerlingen van de mbo-opleiding gezondheidszorg in Leiden maakten minister Jet Bussemaker donderdag 18 mei wegwijs in de wereld van de antibiotica. Ze wezen haar vooral op de dreigende gevaren van het gebruik van antibiotica.

Museum Boerhaave introduceerde enkele maanden geleden de Antibiotica Brigade. Dat is een rijdende tentoonstelling die laat zien dat overmatig gebruik van antibiotica een gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren. De brigade deed 18 mei Den Haag aan en kreeg minister Bussemaker en staatssecretaris Van Rijn op bezoek. 'Een mooi voorbeeld hoe Onderwijs, Cultuur en Wetenschap elkaar versterken', aldus Bussemaker.

Antibiotica zijn sinds de ontdekking van penicilline door Alexander Fleming in 1928 hét geneesmiddel tegen bacteriële infectieziekten. Maar steeds meer bacteriën ontwikkelen resistentie tegen antibiotica. Dat betekent dat sommige infecties slecht of helemaal niet meer kunnen worden behandeld.

Twee studenten gezondheidszorg van het ID College en ROC Leiden liepen met de minister mee, vooruitlopend op het lesprogramma dat Museum Boerhaave ontwikkelt over antibioticaresistentie. In september heeft hun opleiding in Leiden de landelijke primeur van dit programma.

Meer informatie over de rondreizende tentoonstelling de Antibiotica Brigade vindt u hier.

Antibiotica Brigade

Meer informatie over de tentoonstelling